Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi

07.05.2016 - 28.05.2016
Cumartesi / 11.00 - 14.00
BGE0728TO

İnovasyon için düşünce biçimlerini ve kurumsal altyapıyı değiştirmek  gerektiği artık tüm iş dünyası tarafından kabullenildi. Son on yılda ürün ve hizmetleri ile fark yaratan IDEO, MIT, Apple, GE, Samsung, Philips, BMW, Mayo Clinic gibi pek çok kuruluş ve marka, inovasyona kapı açan yeni bir düşünce metodolojisini kurumsal kültürlerine işlediler. Bugün Stranford’dan Rottman’a kadar uzanan pek çok üniversitenin İşletme ve Yönetim bölümlerinde vazgeçilmez bir ders olarak “Design Thinking / Tasarım Odaklı Düşünce “ yer alıyor. Bu alandaki eğitimler ve atölye çalışmaları, alışılmışın dışında bir bakış açısını deneyimlemeye olanak veriyor.

Bir yönetici bir tasarımcı olarak düşünebilseydi neler olurdu?
İnovasyon için statükonun kırılması gerekli. Yeni çağın yaratıcı ofis kültürü de bürokrasiden gittikçe kendini kurtarıyor. Özgürleşen beyinler, “yaratıcı özgüven”lerini geri kazandığında, yenilikçi fikirler üretmede ve uygulamada cesaret sağlanıyor. TOD, burada devreye giren bir stratejik düşünme modeli. Temelini Tasarımcıların eğitim sistemlerinden alan bu metodoloji ilk olarak SAP nin ve Berlin’deki HPI ‘un kurucusu Hasso Plattner’ın Stanford Üniversitesi’nde IDEO ile birlikte bir araya gelmesi ile uygulanıyor. Farklı bölümlerden gelen öğrencilerle bir barakada başlayan program bugün dünyadaki en saygın üniversitelerin ve özel eğitim kuruluşlarının özel ve gözde bir programı.

Program Amaçları

TOD programının temelini 5 fazdan oluşan bir düşünme öğretisi oluşturuyor. Bu evreler katılımcılara şu konularda yeni bir düşünme biçimi ve deneyim sağlıyor:

Empati, ve empati yapabilme yöntemleri, problem tanımlayabilme, çokça fikir üretebilme alanında özgüven, fikirler arasından en doğru olanı seçebilme için yöntemler, hikayeleştirme, fikirlerin prototiplenmesi (farklı prototip yapma yöntemleri ), fikirlerin test edilmesi, fikirlerin sunulması ve networking

•     TOD nedir? tarihçesi ve uygulayan firma / marka başarılarından kesitler

•     Empati nedir? örnekleri ile uygulamalı empati yöntemleri ( emphatize )

•     Problem nedir? nasıl problem tanımı yapılır? ( define )

•     Problemler için çokça fikirler nasıl üretilir? iyi fikirler nasıl belirlenir ? (ideate)

•     Prototip nedir? uygulamalı prototip oluşturma ( prototype )

•     Yeni fikir veya ürünlerin test edilmesi için yeni yöntemler

•     Standart DT Bootcamp ( Stanford Üniversitesi modeli Atölye çalışması )

•     TOD Atölye Çalışması (katılımcılara özel bir problem için özel olarak tasarlanarak uygulanacak DT atölyesi)

Mail Order formunu eksiksiz doldurup kayıt formu ve nüfus cüzdanı fotokopiniz ile birlikte4x4@yeditepe.edu.tr  (0216 578 00 00 - 6309) adresine gönderebilirsiniz ya da Üniversitemiz Döner Sermaye Birimi’ nde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

IBAN: TR92 0006 2000 2770 0006 2992 85 numaralarına eğitim tutarının peşin fiyatını yatırmanız, dekontunu kayıt formu ve nüfus cüzdanı fotokopiniz ile birlikte4x4@yeditepe.edu.tr  (0216 578 00 00 - 6309) adresine iletmeniz gerekmektedir.

Not: Banka Aracılığı ile yapılan ödemelerde açıklama kısmına “Eğitim Kodu” belirtilmelidir.