Şirket Hikayeleri; Kurumsal Hikaye Oluşturma Sanatı

07.05.2016 - 28.05.2016
MGE0728KH

Büyümek, rakiplerine göre avantaj kazanmak, imaj oluşturarak katma değer yaratıp daha fazla kâr etmek isteyen şirketler er ya da geç 'marka' gerçeği ile yüz yüze geliyorlar. Global oyunun aktörü olmak isteyen bir sürü marka var. Bunlardan bazılarının mazisi eskilere dayandığı ve markalarına yatırım yapıldığı için epey bir mesafe almış durumdalar.

Her markanın bir öyküsü var. Bu öykülerin çoğunluğu aynı zamanda azim ve başarı öyküsüyle iç içe geçiyor. Markaların arkasındaki kurucuların kişisel biyografileri ile kurumsallaşan markaların öykülerini birbirinden ayırmak zor.

İşte bu yüzden ünü yurt dışına taşan, kendi kabına sığmayan markaların kurucuları bir yandan kendi kişisel başarı öykülerinin kamuoyu tarafından bilinmesini isterken diğer yandan şirket bilinirliliği için geriye bir belge bırakmak derdinde.

İşte bu noktada yazarlara iş düşüyor. Çünkü şirketler kendi öykülerine o kadar da objektif yaklaşamıyor. Daha çok işin krema kısmında kalıyorlar.

Objektif bir gözle şirket öykülerini kaleme almak mümkün. Bu da ancak doğru soru ve yaklaşımla gerçekleşebilir.