PR Ajansı Çalıştırmanın Püf Noktaları

07.05.2016 - 28.05.2016
MGE0728AC

Günümüzde büyüklü küçüklü hemen her şirket Bir PR ajansı ile etkin bir biçimde çalışıyor. Özellikle iletişim konusunda çalıştırılan ajansların diğerlerine göre çok daha büyük önemi var: Çünkü şirketin bütün sırları onlara açılıyor, şirketin iletişim gibi çok önemli stratejileri onlarla birlikte çiziliyor. Bir iletişim ajansı seçilirken nelere dikkat etmeli, onları nasıl ve nereden bulmalı, şirketin sırları bu ajanslara nasıl açılmalı, ondan ne beklenmeli, ajansla iletişime geçmek için şirket içi yapılanma nasıl olmalı, bünyede kaç kişi çalıştırılmalı ve ajansa nasıl bilgilendirme yapılmalı? Bir iletişim ajansının ücretini hak etmesi şirketin onu çalıştırma yeteneklerine bağlı.. Kurumsal şirketlerin pazarlama, iletişim ve dijital bölümlerinde çalışanlara yönelik bir atölye.

• PR ajansı kimdir ne iş yapar: İletişim ajanslarından iş bekleyen şirketlerin birinci yapması gereken şey o şirketleri anlamak
  • PR ajansı niçin gereklidir: Eğer PR ajanslarının varlık sebebi anlaşılmazsa onlardan doğru iş beklemek de anlamsız olacaktır
  • PR ajansı çalıştırmak için şirket içi yapılanma gereksinimleri: Ajansların doğru iş yapması için en büyük gereksinim onlara iş yaptırabilecek bir şirket içi organizasyonunu belirlemek olacaktır
  • Ajans ücret belirlemesi: Az para ödenmesi veya çok verilmesi şirkette neler değiştirir?
  • PR ajansı süreç yönetimi: Konkur, gizlilik anlaşması, ajansta ekip seçimi, toplantı süreci: Ajansı doğru seçmek ortalama bir iletişim süreci başarısının yüzde 60’ıdır
  • Ajans başarı kriterleri ve raporlama teknikleri: İletişim herkes tarafından izlenebilecek bir süreç. Peki ajansın başarısı ne olacak, neyle ölçülecek?
  • Farklı konular için farklı ajans seçimi (sosyal medya - STK iletişimi): Şirketler tek bir ajansla mı çalışmalı? Farklı konular için farklı ajans seçimi doğru mudur?
  • Etik kodlar: Ajans çalışanlarını almak, ajanstan ayrılmak...

► Tüm İstek Vakfı öğrenci ve mezunlarına %50, velilerine %25 kayıt indirimi.
► Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim Ofisi’ nin anlaşmalı kurumlarına %25 kayıt indirimi.

*Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Yeditepe Üniversitesi tarafından başarı sertifikası verilecektir.

Detaylı bilgi İçin: 4x4@yeditepe.edu.tr

0216 578 0000 / 6309