Perdedeki Hayal-et; Türk Sinema Tarihi

07.05.2016 - 28.05.2016
KSE0728PH

Sinemanın doğuşuna kaynaklık eden, görüntünün kaydedilmesi, 19. Yüzyılın nimetleri arasında gösterilmektedir. Osmanlı coğrafyasına matbaanın gelişinin aksine hızla gelen sinematograf, Türk Sinemasının da temellerinin atılmasına olanak sağlamıştır. İki temel bölüme ayrılan atölyede ilk bölümde Osmanlı’dan Cumhuriyete geçiş, Tek Parti Dönemi, 1950’li yılların modernleşme rüzgarı, 1960’lardaki Marksizm etkisi ve 1970’lerin Türkiye’si.., fikir tartışmaları, arayışlar ve tüm bunların sinemadaki yansımaları çerçevenin içinde yer alacak.

İkinci bölümde ise 1980 sonrasında Türkiye’de yaşanan, hızlı, devinimli bir değişimin sinemaya yansımaları ve sinema dünyasının bu değişimi nasıl okuduğu ele alınacaktır. Yeni Türk Sineması, Modern Türk Sineması gibi kavramlar ele alınacak 1980 sonrası ile 2010 yılları arası sinema temelinde sosyal, siyasal ve düşünsel değişimin izlerini arayacaktır.

Atölye Çıktısı: Atölye kapsamında, katılımcılar bir makale yazımı gerçekleştireceklerdir.

► Tüm İstek Vakfı öğrenci ve mezunlarına %50, velilerine %25 kayıt indirimi.
► Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim Ofisi’ nin anlaşmalı kurumlarına %25 kayıt indirimi.

* Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Yeditepe Üniversitesi tarafından başarı sertifikası verilecektir.

Detaylı bilgi İçin: 4x4@yeditepe.edu.tr

0216 578 0000 / 6309