Kim Korkar Finanstan; Finans Okur Yazarlığı

30.04.2016 - 21.05.2016
MGE3021FO

Temel Finans: Finansal Piyasalar ve Kurumları, Finansal Sistemin Ekonomik Fonksiyonu, Finansal Ürünler, Ekonomik göstergeler, Konjonktürel Dalgalanmalar, İç Ekonomik Dengeler, Dış Ekonomik Dengeler (Dış Ticaret), Devlet Bütçesi/Borçlanması, Finansal Ürünler, Spekülasyon - Manipülasyon

Finansal Tablolar & Mali Analiz: Temel Muhasebe Kavramları, Bilânço ve Gelir Tablosunun yapıları, Varlıklar – Kaynaklar – Sermaye – Özsermaye, Maliyet – Harcama – Gider – Zarar, Ciro – Tahsilât – Gelir – Kar, Amortisman hesaplaması, Fon Akım – Nakit Akım – Nakit Yönetim Tabloları, Maliyet Muhasebesine Kısa Bir Bakış, Finansman Kaynakları ve Yönetimi, Enflasyonun Finansal Tablolar Üzerine Etkisi, Çalışma Sermayesi Hesabı ve Yönetimi,

Kriz Yönetimi: Ana hatları ile kriz, Global, Ülkesel, Sektörel Krizler, Kriz Yönetimi, Zaafları ile Aile şirketleri ve KOBİ’ler, Krize dayanıklı şirketler, Stratejik planlama,
Pratik Öneriler,

Proje Yönetimi: Nedir, Ne değildir, Lider & Takım, SWOT, Toplantı Yönetimi, Beyin Fırtınası, En Kısa Yol, Gantt Grafikleri