Executive-chef Nicholas H. Cartier 

Executive-chef Nicholas H. Cartier 

Ayrıntılar

 

Executive-chef  Nicolas Cartier, Fransa’nın Bordo şehrinde bulunan Talence Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştur.  Executive-chef Cartier yine aynı şehirde Ecole INFATH Aşçılık ve Mutfak Yönetimi bölümünden 1997 yılında mezun olduktan sonra, 1998-2005 yılları arasında Fransa ve Türkiye’de bir çoğu michelin yıldızlı  mutfaklarda ve otellerde Executive-chef olarak çalışmış, ve aynı zamanda mutfak yönetimi alanında da sektörel faaliyetlerde bulunmuş, danışmanlıklar yapmıştır. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Cartier, bölümde temel ve ileri mutfak teknikleri, pastacılık ve çikolata sanatı derslerinden sorumludur.