Duyuru: Avrupa’nın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan Michael Chekhov Europe, üniversitemiz ile birlikte Oyunculuk Eğitimi Sertifika Programını hayata geçiriyor.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ VE MICHAEL CHEKHOV EUROPE İŞBİRLİĞİ İLE OYUNCULUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Avrupa’nın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan Michael Chekhov Europe, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte Oyunculuk Eğitimi Sertifika Programını hayata geçiriyor.

Jobst Langhans (Almanya), Soledad Garre (İspanya) ve Suzana Nikolic (Hırvatistan)’in eğitmenliğinde yürütülecek oyunculuk atölyesi 4-8 Haziran 2016 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde gerçekleşecek.

Oyun yazarı Anton Chekhov’un yeğeni olan ve 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınan Michael Chekhov’un geliştirdiği oyunculuk yönteminin, ikinci kuşak varisleri olan eğitmenlerin Michael Chekhov Oyunculuk Tekniğini uygulayacağı atölye programı, toplam 6 modül ve bir proje çalışmasından oluşmakta. Her modülün oyunculuk alanında belli bir hedefe yönelik 5 günlük bir atölye çalışmasını kapsayacağı programda, 6 modül ve projeyi tamamlayan kişiler Michael Chekhov Europe ve Yeditepe Üniversitesi ortak sertifikasını almaya hak kazanacak. Ayrıca her modülün sonunda modülü devamsızlık yapmadan tamamlayan kişilere katılım sertifikası verilecek. Yılda 2 ya da 3 modül yapılması planlanan programa katılım ise ücretli olacak.

Hayal kurmayı yaratıcılığın özü olarak kabul eden Michael Chekhov, oyunculuk yönteminin de temeline imgelemi yerleştirerek, oyuncunun zihninde oluşturduğu imgeleri sahne üzerinde dinamikleştirmeyi sağlayacak teknikler geliştirir. Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği eğitimi ile öğrencilerin özellikle konsantrasyon, imgelem, psikolojik jest, hayali atmosfer sayesinde kendileri üzerinde yeni keşifler edinmeleri hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi için http://yeditepe.edu.tr