Dijital Teknolojiler ve Yeni Görme Biçimleri

KSE3028DT

Çağdaş medya kuramı, asıl mesajın içerik değil, doğrudan mecranın bizzat kendisi olduğu önermesi üzerine kurulmuştur.  Gerek günümüzün gerekse geleceğin görsel kültürünün temel niteliklerini kavramanın alternatif bir yolu da, imgelerin içeriklerini, yani aktardıkları anlatıları bir tarafa bırakarak, imgelerin üretimi ve tüketimini sağlayan teknolojilere ve bu teknolojilerin insan bilincini nasıl dönüştürdüğüne bakmaktır.

Bu derste, dijital teknolojilerin geleneksel imgenin özünü nasıl değiştirdiklerini ve böylece, görüye ve görselliğe ait tüm ezberleri nasıl bozukları incelenecektir.

Sözlü kültür, yazılı kültür, görsel kültür: Birer teknoloji olarak, dil, söz, alfabe ve yazı. Okur yazarlık teknolojileri ve görünün egemenliği.

İnsan bedeninin uzantısı olarak teknoloji. Bilişim devrimi, dijital teknolojiler ve dijitalleşme. Dijital temsilin özü.

Dijital imge ve imgenin dönüşümü. Yeni medya, dijital mecralar ve içerik. Anlam ileten imgelerde

Dijital imgenin görüntülenmesi; etkin ekranlar ve edilgin yüzeyler. İmgenin yüzeyden ve çerçeveden özgürleşmesi. Akıllı yüzeylerden akıllı imgelere doğru

İmge ve beden. Geleneksel imgenin bedensizleşmiş deneyimine karşı, dijital imgenin bedenlileşmiş deneyimi. Dijital imge ve uzam, hareket ve derinlik algısının yeniden kurulması

Güncel sanat pratiklerinde dijital imgelerin kullanımı. Yeni teknolojiler ve etkileşimli, katılımcı ve ortaklaşmacı sanat örnekleri.

► Tüm İstek Vakfı öğrenci ve mezunlarına %50, velilerine %25 kayıt indirimi.
► Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim Ofisi’ nin anlaşmalı kurumlarına %25 kayıt indirimi.

* Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Yeditepe Üniversitesi tarafından başarı sertifikası verilecektir.

Detaylı bilgi İçin: 4x4@yeditepe.edu.tr

0216 578 0000 / 6309