Belgenin Sineması; Belgesel Film Atölyesi

07.05.2016
Cumartesi / 14.30 - 17.30
KSE0728BS

Belgesel sinema kavramı görüntünün kaydedilmesi ve sinema endüstrisinin doğuşuyla çağdaş bir köke sahiptir. Sinematografın icadıyla birlikte belgesel sinemanın da temelleri atılmıştır diyebiliriz. Ancak, kurmaca sinemadan farklı bir anlatım tarzı oluşturması ve kendi başına bir alan açması 1930’ları buldu. Belgesel sinema Türkiye’de ve Dünya’da, görüntünün farklı bir anlatım tekniğiyle birlikte perdeye yansımasının karşılığı olarak günümüzde de varlığını sürdürmektedir. Belgelemek ve çerçevelendirilmiş bir anlatımla, en zor konuları veya olguları dahi ifade etme biçimi olarak belgesel sinema, iletişim devriminin zirvede olduğu 21. Yüzyılda daha büyük bir anlam taşıyor.

Bu bağlamda, Belgesel Film Atölyesi’nde, belgesel sinemanın teorik ve tarihsel referansları üzerinde durularak, belgesel yaklaşımının kaynakları oluşturulacaktır. Bu teorik kaynağın yanında, “Belgesel film nasıl yaparız?” üzerinden konunun yapım unsurları, teknik ve içerik unsurları, atölye kapsamında ele alınacaktır.

Not: Banka Aracılığı ile yapılan ödemelerde açıklama kısmına Eğitim Kodu” belirtilmelidir.