Avrupa Sanat Tarihine Yolculuk

KSE3021AS

Görsel Sanatların tarihsel evrimini inceleyen Sanat Tarihi bilim dalının kapsamında resim, heykel, mimari, bezeme sanatlarının incelenmesi ve bunların tarihsel gelişimlerinin saptanması, tanımlanması, yorumlanması ve sanat eserlerinin anlaşılır kılınması.

Erken Sanatlar (M.Ö. 30000-M.S. 1300)

Mısır Sanatı, Mezopotamya Sanatları, Yunan ve Roma Sanatı

Ortaçağ Avrupa Sanatı

Bizans Sanatı, Erken Hıristiyan Sanatı

Romanesk Sanat, Erken Dönem Kuzey Avrupa Sanatları

Gotik Sanat Ve Rönesans Sanatı

Barok Sanatı Rokoko, Neoklasizm, Romantizm ve Akademik Sanat

20.yy Sanatları-Modern Sanatlar

Realizm, Empresyonizm, Sembolizm, Post-Empresyonizm, Art Nouveau, soyut resimi Fovizm, Kübizm

Ekspresyonizm (Dışavurumculuk) Ve Soyutlama

Dada, Füturizm, Konstüktivizm, Sürrealizm, Soyut Dışavurumculuk, Pop-Sanat

Çağdaş  Sanatlar

Mail Order formunu eksiksiz doldurup kayıt formu ve nüfus cüzdanı fotokopiniz ile birlikte4x4@yeditepe.edu.tr  (0216 578 00 00 - 6309) adresine gönderebilirsiniz ya da Üniversitemiz Döner Sermaye Birimi’ nde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

IBAN: TR92 0006 2000 2770 0006 2992 85 numaralarına eğitim tutarının peşin fiyatını yatırmanız, dekontunu kayıt formu ve nüfus cüzdanı fotokopiniz ile birlikte4x4@yeditepe.edu.tr  (0216 578 00 00 - 6309) adresine iletmeniz gerekmektedir.

Not: Banka Aracılığı ile yapılan ödemelerde açıklama kısmına “Eğitim Kodu” belirtilmelidir.